Boek: Eerste Hulp bij Ongewenste Resultaten

Als je je blinde vlekken wilt onderzoeken aan de hand van het ongezegde dan is dit boek mijn vaste aanrader. 

Al in 2005 schreven Loes Wouterson en Pim Bouwman Eerste Hulp bij Ongewenste Resultaten over het werk, en meer specifiek de case-methodiek van Chris Argyris. In Onder Commissarissen en Eenzaam aan de Top, dat ik samen met Pim schreef, verwijzen we er ook vaak naar in de voetnoten, omdat het een hele praktische verdieping geeft van het werk van Chris Argyris. 

De flaptekst: Als je alles doet om dingen voor elkaar te krijgen en ook nog goede intenties hebt, dan kan het frustrerend zijn dat er problemen zijn die zich naar het schijnt niet laten oplossen, of steeds weer terugkeren. Vooral omdat u goede intenties heeft, ligt het niet voor de hand de oorzaak (mede) bij uzelf te zoeken.Toch ligt juist daar informatie die belangrijk is om patronen te doorbreken. Omdat u een deel van die informatie niet ziet of u daar niet van bewust bent (anders deed u het wel anders), vraagt het om zelfonderzoek en laag-op-de-ladder feedback van anderen. Dit onderzoek levert op dat je in dezelfde situatie meer gedragsalternatieven ziet dan voorheen. Je krijgt meer keus. En juist in situaties die stagneren of zich herhalen, heb je vaak het gevoel dat je geen keuze meer hebt. 
In dit boek wordt een efficiënte methodiek aangereikt om te onderzoeken wat u kunt doen om patronen te doorbreken en ander gedrag mogelijk te maken.

Bestel het boek bij:

https://www.managementboek.nl/boek/9789078157014/eerste-hulp-bij-ongewenste-resultaten-loes-wouterson